was successfully added to your cart.

Ce este imposibil? ……Să cumperi produse textile NOI, ieftine și de calitate.

Diferența de preț între produsele textile cu aceeași destinație este dată de mai mulți factori.

Astfel avem în primul rând calitatea țesăturii folosite și ne referim aici la:

  • tipul de fibră, natural, sintetic sau în combinație, din care este fabricat materialul, țesătura. Un fir natural va fi întotdeauna mai scump deoarece implică efort și timp pentru producere fiind strâns corelat cu ciclul natural de viață al unei plante (spre exemplu cum este bumbacul) sau a unei vietăți (viermi de mătase – pentru mătase, oi pentru lână, căprițele pentru cașmir, etc.). Deși sunt mai scumpe aceste fire naturale oferă calități superioare țesăturii, care în mod practic înseamnă confort pentru pielea beneficiarilor finali.
  • densitatea țesăturii care se exprimă în grame/mp. Astfel o țesătură cu o densitate mai mare de fibre/mp este categoric mai bună și mai rezistentă în timp.

Urmează tipul de vopsea folosită pentru imprimare, care poate fi organică sau sintetică, cu un grad mai mic sau mai mare de fixare.

După ce ne alegem țesătura urmează toate procedurile specifice artei cusutului și finisajului, care asigură trăinicia și aspectul produsului textil finit și forța de muncă care duce la final tot acest proces al fabricației.

Și uite așa ajungem la prețul final.

Atunci când anumite produse textile (cum este o lenjerie de pat, spre exemplu) au un preț banal de mic (…doar 30 de lei!!!!!) este bine să ne punem întrebarea de ce este atât de mic și, asta pentru că, oricât de mult își dorește un producător să-și vândă produsele, acesta nu poate ignora toate cheltuielile generate de realizarea produsului pornind de la aspectele anterior detaliate. Un preț mic nu poate să exprime calitate. Nu are cum nici dacă acel producător de textile și-ar crește el propriile culturi de bumbac sau ar avea propriile lui turme de oi. Un preț mic exprimă ori o țesătură de proastă calitate, ori proceduri de cusut de proastă calitate, lipsite de orice finisare de bază (cum ar fi spre exemplu o surfilare a capetelor de pe dosul produsului), ori exploatarea forței de muncă.

Așadar dacă vă doriți un lucru bun și un comerț echitabil gândiți de două ori, întrebați de o sută și cumpărați o singură dată.

Leave a Reply

preloader