was successfully added to your cart.

CE ESTE BUMBACUL !

Este o fericire să utilizezi în viața de zi cu zi produse textile din bumbac. Plăcute la atingere dar rezistente, nu irită de regulă pielicica noastră finuță, ce poate să respire în voie, ceea ce ne oferă un confort sporit în orice activitate am fi implicați.

Dar ce este bumbacul? Bumbacul este o fibră naturală, așadar este obținută dintr-o plantă, care, …logic, se numește bumbac. Reprezintă una dintre cele mai vechi fibre cultivate de om, aspect dovedit și prin artefactele recuperate din siturile arheologice ale lumii.

Ca și plantă, bumbacul, se încadrează în familia nalbă și produce flori delicate, pufoase. În fapt fibrele de bumbac se obțin din capsulele plantei de bumbac, în care se află 2-6 semințe de care sunt legate fibrele – prelungiri epidermice unicelulare ale semințelor. Dezvoltarea fibrelor, sau maturarea lor, are loc de la scuturarea florii până la 60 de zile, când peretele primar se îngroașă și se formează peretele secundar prin depunerea de lamele concentrice de celuloză. La maturitate capsulele se deschid și bumbacul trebuie recoltat.

Recoltarea bumbacului se poate face manual, mecanic sau pneumatic și apoi este supus unor proceduri specifice de extragere a fibrei. În timp ce o singură fibră nu este foarte puternică, atunci când mai multe fibre ondulatoare sunt întinse și răsucite împreună, ele formează un fir puternic, neted, care poate fi ușor tricotat sau țesut, precum și vopsit. Fibrele sunt folosite pentru realizarea unor țesături ușoare, fine și care permit pielii să respire.

Ce vă oferim noi cu mult bumbac? Lenjerii de pat…În lenjerii de bumbac aveți un somn mai bun pentru că păstrează caldura, absoarbe umezeala, lasă pielea să respire și să rămână uscată. Deși sunt puțin mai scumpe, …gândiți-vă cât de greu este să cultivi și să extragi fibre dintr-o mica plăntuță. Ele își acoperă în timp costurile prin rezistență, comoditate și ușurința cu care sunt întreținute (spălat, călcat).

Leave a Reply

preloader